• Bejelentkezés: +3630 328 6337

Dr Gáspár Lajos

Önéletrajz

Dr. Gáspár Lajos az orvostudomány kandidátusa, ny. egyetemi docens született Budapesten 1954-ben.
A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán 1978-ban szerzett diplomát “summa cum laude” minősítéssel, és elnyerte a SOTE Szájsebészeti és Fogászati Klinika tudományos ösztöndíjas állását. Ezen kívül a későbbiekben további főiskolai diplomát szerez (Budapesti Politikai Főiskola – Szociológia 1977-79, Budapesti Kommunikációs Főiskola –EU projekttervező 2005). A Szájsebészeti klinikán 14 évet tölt, tanársegéd, egyetemi adjunktus, majd 1996-tól egyetemi docens, intézetvezető helyettes. 1992-98 között a Központi Honvédkórház Szájsebészeti és Fogászati Osztály osztályvezető főorvosa, MH főszakorvos. 1998-ban alapítottam meg az Ecto-Derma Polyklinikát, illetve 2012-től, névváltozást követően a Gáspár Medical Center Kft ügyvezető igazgatója.
Öt szakorvosi területen szerez szakképesítést: Fog és szájbetegségek, Szájsebészet (Arc-állcsont-szájsebészet), Honvédorvostan-katasztrófaorvostan, Konzerváló fogászat és fogpótlástan, Dento-alveolaris sebészet.

1978-tól folyamatosan 40 éve foglalkozik szájsebészettel, 1985-től az orvosi lézer alkalmazással. Először állatkísérleti munkákat végez, majd 1987-től bevezeti a lézert Magyarországon elsőként – és a világon az elsők között – a szájsebészeti és fogászati klinikai alkalmazásba. Állami ösztöndíjasként fél évet tölt Hollandiában, tanulmányúton vesz részt Szentpéterváron, majd külföldi tapasztalatszerzés céljából látogat Brazíliába, USA-ba, Japánba, Oroszországba, Izraelbe, Ausztriába, Németországba és több más országba.
1990-ben a sebészeti lézeralkalmazás területén, Magyarországon elsőként – a világon az elsők között- védi meg kandidátusi értekezését (A széndioxid lézer bevezetése az ambuláns szájsebészetbe). 1990-ben megalapítja a Rákellenes Laser Alapítványt elindítja a az orvosi lézeroktatást, alapítója és főtitkára az 1992-ben létrejövő Magyar Orvosi Laser és Optikai Egyesületnek, elnöke a Magyar Tudományos Akadémia Biomedicinális Optikai Albizottságának.

Eddigiekben 10 saját könyve jelent meg, 177 megjelent idézhető publikációt és könyvfejezet írt, 277 tudományos előadás tartott. Számos országban kérték fel továbbképzések, kurzusok megtartására (Ausztria, Németország, USA, Oroszország, Brazília, Japán, Olaszország, India, Szlovákia, Egyesült Arab Emirátusok, Bulgária, Románia stb.) 46 kongresszus és tudományos ülés rendezésében vett részt.

Számos magyar és nemzetközi tudományos társaság tagja és vezetőségi tagja. Többek között

  • rendes tagja az Amerikai Laser társaságnak (American Society for Laser Medicine and Surgery)
  • Vezetőségi tagja a Fogászati Laser Világszövetségnek (World Federation in Lasers in Dentistry)
  • Vezetőségi tagja a Nemzetközi Fogászati Laser Társaságnak (International Society Oral Laser Aplication)
  • Tagja a Fog- és Szájbetegségek Szakmai Kollégiumának (1992-98)
Budapest 2018. február 21.